Gå til indhold

Drift af toldoplag (CWP, CW1 og CW2)

På et toldoplag kan din virksomhed opbevare ikke-EU-varer på et godkendt sted, uden at du skal betale told og afgifter.

Dine varer kan være oplagt på et toldoplag i en ubegrænset periode. Derfor kan du placere varer på et toldoplag, indtil du ved, om de skal i fri omsætning, reeksporteres eller overgå til en anden særlig procedure. På den måde kan du sikre, at din virksomhed først betaler told og afgift af varerne, hvis varerne angives til fri omsætning. Hvis varerne reeksporteres, skal du ikke betale told.  

Derudover er der en række varebestemmelser, som din virksomhed heller ikke behøver at opfylde på importtidspunktet. Du kan dog ikke få dispensation for såkaldt hårde varebestemmelser som fx veterinærkontrol. 

Proceduren for toldoplag kræver en bevilling, som du kan søge digitalt via Toldbevillingssystemet. Vi anbefaler, at du sætter dig ind i indholdet på denne side og vejledningen til ansøgningen, før du ansøger om bevillingen. 

Søg om bevillingen i Toldbevillingssystemet 

Læs mere om, hvordan du får adgang til og kommer i gang med at bruge Toldbevillingssystemet. 

Eksempel

Din virksomhed importerer T-shirts, som du fører ind på et toldoplag i Danmark. Efter et par måneder på toldoplaget eksporterer du en del af disse T-shirts videre til USA. Du skal ikke betale told af varerne, da de i toldmæssig forstand ikke har været inde i EU, når du anvender den særlige procedure toldoplag. Resten af de importerede T-shirts kommer til salg i danske tøjbutikker, og da det kræver, at de bliver importeret til fri omsætning, skal du betale told af disse T-shirts.  

For uddybende og fyldestgørende juridisk information, se Den juridiske vejledning om toldoplag og andre oplagstyper