Gå til indhold

Rejser uden for EU

Når du shopper på din rejse uden for EU, skal du være opmærksom på det samlede beløb for dine varer. Der er nemlig en beløbsgrænse for, hvor meget du må tage med hjem til Danmark uden at betale told, moms og afgifter.

Rejser du til Danmark fra et land uden for EU, skal du betale told, moms og afgifter, hvis du har købt varer for over:

  • 3.250 kr., hvis du ankommer til Danmark med fly eller skib
  • 2.250 kr., hvis du ankommer med andre transportformer.

Du kan blive bedt om at vise kvitteringer for dine varer. Husk derfor at gemme kvitteringerne, så du kan dokumentere, hvad du har købt og betalt.

For alkohol og tobak gælder der særlige mængdegrænser. Holder du dig inden for disse grænser, kan du undgå at betale told, moms og afgifter.

Rød eller grøn kanal i tolden?

Rød kanal er for dig, der gerne vil angive dine varer. Eller dig, der er i tvivl, om du har for meget med i kufferten. Og spørg hellere én gang for meget end én gang for lidt. Det kan nemlig blive dyrt at gå gennem grøn kanal, hvis du har varer med hjem, som du skal betale told, moms og afgifter af. Se, hvor meget dyrere det bliver, i eksemplerne herunder. 

Eksempel

Du ankommer fra USA med 600 cigaretter i kufferten. Du må medbringe op til 200 cigaretter, når du rejser til Danmark fra et land uden for EU, før du skal betale told, moms og afgifter.  

I dette tilfælde skal du altså betale told og afgifter af de 400 cigaretter, som du medbringer ud over den tilladte mængde. Se forskellen på at gå i rød og grøn kanal.

Rød kanal: 1.208 kr.

Grøn kanal: 3.608 kr.

For uddybende og fyldestgørende juridisk information, se Den juridiske vejledning om rejsegods.