Gå til indhold

Registrering i REX-systemet

Når du er registreret i REX-systemet, kan du selv udstede oprindelsesbeviser på eksportvarer til en værdi over 6.000 euro.

REX står for ”Registered Exporter System” og er en ordning, hvor eksportører skal registrere sig for at kunne udstede et oprindelsesbevis til de lande og områder, der anvender ordningen. Danske eksportører, der sælger varer med præferenceoprindelse i EU, og danske eksportører, som videresender varer med præferenceoprindelse i EU, kan søge om at blive registreret eksportør i REX-systemet.

Herunder kan du se, hvilke lande og områder der anvender REX-systemet. 

Hvornår skal du registrere dig i REX-systemet? 

  • Er det land eller område, du handler med, en del af REX-systemet? Hvis du er i tvivl, kan du se en oversigt længere nede på denne side. 
  • Er der told på den vare, du eksporterer? Hvis ikke er der ingen grund til at blive registreret i REX-systemet. 
  • Lever varen op til oprindelsesreglerne i handelsaftalen med det land eller område, du eksporterer til? Hvis varen ikke kan opnå præferenceoprindelse, kan du ikke udstede oprindelsesbevis til det pågældende land eller område.  
  • Eksporterer du varer med en værdi over 6.000 euro (10.000 euro for OLT-lande)? Hvis den samlede værdi er mindre end 6.000 euro (for OLT-lande 10.000 euro), behøver du som eksportør ikke at være registreret i REX-systemet for at kunne udstede oprindelsesbeviset. 
  • Hvis du importerer varer fra et GSP-land og videreforsender disse til EU, Norge eller Schweiz, og dine varer i øvrigt lever op til betingelserne herover, skal du også registrere dig i REX-systemet. 

Søg om at blive registreret eksportør (REX)