Gå til indhold

Hvis du flytter til Danmark

Du skal betale told og moms af dine personlige ejendele, hvis du har boet uden for EU og flytter til Danmark. Opfylder du og dine ejendele en række krav, har du dog mulighed for at få dem told- og momsfrit med over grænsen.

Flytter du til Danmark fra et ikke-EU-land, kan du risikere at skulle betale told og moms af de personlige ejendele, som du indfører til Danmark i forbindelse med flytningen. Du har mulighed for at få dine personlige ejendele told- og momsfrit med til Danmark, hvis du opfylder en række krav.

Personlige ejendele, også kaldet flyttegods, omfatter almindeligt indbo som møbler, tøj, cykler, motorkøretøjer til privat brug, køkkenudstyr og hårde hvidevarer.

Når du flytter, skal du sørge for, at din transportør eller speditør laver en importangivelse af dine personlige ejendele. Derudover skal du huske selv at udfylde en flyttegodserklæring og aflevere den til Toldstyrelsen.

Udfyld flyttegodserklæring

Der kan være situationer, hvor du indfører personlige ejendele til Danmark, og hvor det ikke er forbundet med en flytning. Det kan du læse mere om længere nede på siden.

Biler og motorcykler

Medbringer du bil eller motorcykel fra et land uden for EU? Der gælder særlige regler, hvis du vil have dit køretøj med til Danmark.

Læs mere hos Motorstyrelsen.

For uddybende og fyldestgørende juridisk information, se Den juridiske vejledning om flyttegods.