Gå til indhold

Vejledninger til Manifest for ICS2 for luftfragt er klar

Når ICS2 for luftfragt bliver fuldt implementeret i Danmark omkring 1. november, kommer der en række tekniske ændringer i Manifest. Alle vejledninger til de kommende ændringer ligger nu klar på GitHub.

De nye vejledninger er relevante for virksomheder, som indsender ankomstmeddelelser til Manifest for luftfragt fra lande uden for EU. 

ICS2 for luftfragt trådte i kraft 1. marts i år, men bliver først fuldt implementeret i Danmark omkring 1. november, hvor den nationale del af tilslutningen finder sted. Det er den del, som involverer Manifest, og derfor træder ændringerne i Manifest også i kraft på det tidspunkt. 

Se de nye vejledninger på GitHub. 

Vejledningerne gælder følgende nye og ændrede beskeder: 

Nye beskeder: 

  • IEAN99: sendes ved accept af ankomstmeddelelsen, når der opstår fejl i forbindelse med en ENS-angivelse. 
  • IEAN08 & IEAS08: N08 sendes i forbindelse med ENS-angivelser, der er udtaget til kontrol. S08 er svarbeskeden for, hvad der sker med forsendelsen efter endt kontrol. 
  • IEA42: en servicebesked om, at en ankomstbesked er ved at blive behandlet. 

Ændrede beskeder: 

  • Ændringsdokument, som indeholder ændringer for IEA44, IEA47, IEA61, IEA62, IEA64, IEA84, IEA87 & IEA89: en række forskellige beskeder, som har med ankomstdeklaration og svarbeskeder at gøre. 

I september åbner testmiljøet for Manifest. Vi opfordrer til, at de virksomheder, som skal bruge Manifest i forbindelse med ICS2 for luftfragt, frem mod 1. november bruger tid på at arbejde i testsystemet og lære ændringerne i Manifest at kende.