Gå til indhold

Sådan kombinerer du angivelser i DMS Eksport og DMS Forsendelse

Som noget nyt skal din virksomhed selv tage stilling til, hvornår der udarbejdes en summarisk udpassageangivelse i DMS Eksport. I DMS Forsendelse får du nu muligheden for at kombinere en forsendelsesangivelse med en summarisk udpassageangivelse.

Når DMS Eksport og DMS Forsendelse idriftsættes, skal din virksomhed være opmærksom på, hvordan man udarbejder en summarisk udpassageangivelse.

Du skal selv kombinere den summariske udpassageangivelse i DMS Eksport

I DMS Eksport skal din virksomhed, som noget nyt, selv tage stilling til, hvornår en summarisk udpassageangivelse skal udarbejdes. Du kan enten kombinere den summariske udpassageangivelse med en eksportangivelse eller indsende den separat efterfølgende. Det er en stor ændring fra i dag, hvor e-Export automatisk genererer en summarisk udpassageangivelse. 

Du kan kombinere, når du opstarter forsendelsesangivelsen i DMS Forsendelse

I DMS Forsendelse er det nye, at du får mulighed for at kombinere en summarisk udpassageangivelse med en forsendelsesangivelse, når du opstarter forsendelsesangivelsen. Det er en ændring fra i dag, hvor du indsender den summariske udpassageangivelse separat efterfølgende.

Det kan være en fordel at kombinere angivelser

I DMS Eksport og DMS Forsendelse er det ikke muligt at udarbejde en summarisk udpassageangivelse (A1- eller A2-angivelse), hvis varerne befinder sig på et udgangstoldsted uden for Danmark. Det kræver nemlig, at du har adgang til at kunne indgive en summarisk udpassageangivelse i det pågældendes lands eksport- eller forsendelsessystem. Derfor kan det være en fordel at kombinere angivelser.

Læs mere om at kombinere angivelser.

Vælg EXS (2) for at kombinere angivelser

I DMS Eksport og DMS Forsendelse kombinerer du angivelser ved at vælge EXS (2) i feltet Sikkerhed og sikring. Når du kombinerer angivelser ved at vælge EXS (2), indsætter du altså sikkerheds- og sikringsoplysningerne, som ellers skulle angives separat i en A1- eller A2-angivelse (summarisk udpassageangivelse). Ved at kombinere angivelserne undgår du at skulle udarbejde en særskilt udpassageangivelse på udgangstoldstedet. Du kan altså nøjes med at udarbejde én angivelse.

Har du spørgsmål?

Kontakt Toldstyrelsens Servicedesk på mail: servicedesk@toldst.dk.