Gå til indhold

Opfølgning: Varer fra Zimbabwe opnår ikke længere præferencetoldbehandling med EUR.1-certifikat

Fra 27. september 2021 kan EUR.1-certifikat ikke længere anvendes til at opnå præferencetoldbehandling i EU, når det gælder varer fra Zimbabwe.

Siden 1. juli 2021 har eksportører i Zimbabwe skullet være registreret i REX-systemet, hvis de eksporterer varer for over 6.000 euro til EU.  

I en overgangsperiode har importører i EU kunnet anvende EUR.1-certifikat for at opnå præferencetoldbehandling for varer fra Zimbabwe, men fra 27. september 2021 er det ikke længere tilfældet. Det fremgår af EU-Kommissionens meddelelse.  

Varer, der importeres fra Zimbabwe til EU i henhold til den økonomiske partnerskabsaftale med lande i det østlige og sydlige Afrika, kan nu kun opnå præferencetoldbehandling, hvis importøren kan fremvise en fakturaerklæring, der er udstedt af en af følgende: 

  • En eksportør i Zimbabwe, der er registreret i REX-systemet 
  • Enhver eksportør i Zimbabwe, hvis varernes værdi ikke overstiger 6.000 euro. 

Læs tidligere nyhed om Zimbabwes overgang til REX-systemet. 

Angivelseskoder  

Følgende koder skal anvendes i angivelsens rubrik 44: 

  • N864: fakturaerklæring eller oprindelseserklæring, der er afgivet af enhver eksportør på en faktura eller ethvert andet handelsdokument 
  • U162: fakturaerklæring eller oprindelseserklæring påført en faktura af en eksportør eller hvilket som helst andet handelsdokument uden for både GSP og EUR-MED, hvis den samlede værdi af produkterne med oprindelsesstatus ikke overstiger 6.000 euro. 

Koderne skal ledsages af koden C100 med angivelse af eksportørens REX -nummer. 

Find mere information om præferencedokumentationskoder og evt. opdateringer på skat.dk. 

Har du spørgsmål? 

Kontakt Toldstyrelsen på telefon 72 22 12 02.