Gå til indhold

Kommende opdateringer af DMS Eksport og DMS Forsendelse

29. juli nærmer sig, og vi står lige på tærsklen til, at virksomheder kan tage DMS Eksport og DMS Forsendelse i brug. Lige om lidt, helt præcist 5. juli, har vi den sidste opdatering af systemet inden ibrugtagning.

Toldstyrelsen og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har arbejdet på højtryk for at identificere fejl i DMS Eksport og DMS Forsendelse, inden systemet kan tages i fra brug 29. juli. Rettelser er efterfølgende blevet implementeret i de løbende opdateringer af systemet, for målet er naturligvis, at virksomhederne tager et system i brug med så få fejl og uhensigtsmæssigheder som muligt. Vi kan dog ikke komme udenom, at der også vil være fejl, der skal rettes, når systemet er taget i brug.

Undervejs i forløbet har vi indsamlet virksomhedernes rigtig gode input og forbedringsforslag. Dem er vi glade for, da det viser os, hvor forbedringspotentialet er.

Den sidste opdatering inden ibrugtagning

5. juli forventer vi at have den allersidste opdatering af systemet i testmiljøet inden ibrugtagning 29. juli. Det, som virksomhederne oplever i testmiljøet fra 5. juli, er altså også det, de vil møde, når systemet kan tages i brug. Det giver en lille måned, hvor vi sikrer stabilitet i systemet til gavn for både virksomheder og Toldstyrelsen.

Opdateringer efter 29. juli

Efter ibrugtagning vil der være en større opdatering 16. august, hvor bl.a. kendte fejl rettes. Herefter følger en række mindre opdateringer af systemet i drift. Vi forventer, at de mindre opdateringer kommer til at ligge 23. august, 30. august og 6. september. Større ændringer, såsom forbedringer af brugeroplevelsen, vil først komme i forbindelse med den kommende udrulning af DMS Import i slutningen af 2024.

Vi tager forbehold for, at datoerne for opdateringer kan blive rykket. Opdateringer og nedetider i systemet varsles altid under driftsmeddelelser på skat.dk.

Den forventede tidsplan over opdateringer i DMS Eksport og DMS Forsendelse i 2023

Vi forventer, at størstedelen af virksomhederne bruger DMS Eksport og DMS Forsendelse fra 1. oktober 2023. Perioden efter 1. oktober skal bruges til at få afsluttet virksomhedernes overgang til DMS Eksport og DMS Forsendelse frem til 1. december 2023. Fra 1. december er det nemlig et krav, at alle EU-lande skal indsende angivelser efter de samme datastandarder.

""