Invitation til møde om nye eksportangivelser i DMS Eksport: angivelse til passiv forædling og angivelse til afsendelse af varer til særlige fiskale områder

Toldstyrelsen udskifter i løbet af 2023 de nuværende it-systemer til eksport og EU-forsendelse, og allerede fra 1. september 2023 kan virksomheder kun benytte DMS Eksport til opstart af nye eksportangivelser. Toldstyrelsen og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen inviterer derfor til møde om nogle af de nye angivelsesarter i DMS Eksport onsdag den 16. november 2022.

Mødet om nye eksportangivelser i DMS Eksport, angivelse til passiv forædling (B2) og angivelse til afsendelse af varer til særlige fiskale områder (B4), er det tredje i en række af temamøder, som er en del af den tekniske og forretningsmæssige onboarding til de nye toldsystemer. Mødet handler bl.a. om ændringerne fra det nuværende e-Export til det nye system, DMS Eksport, og om, hvordan man skal anvende den tekniske dokumentation til de nye angivelsesarter.

Primært for softwareleverandører og virksomheder, der udvikler egen toldløsning

Mødet er primært relevant for virksomheder, der beskæftiger sig med angivelse til passiv forædling og angivelse til afsendelse af varer til særlige fiskale områder. Det er særligt relevant for softwareleverandører og virksomheder, der udvikler egen toldløsning, og som ønsker at etablere system-til-system-adgang til DMS. Virksomheder, der laver eksportangivelser, enten på vegne af egen virksomhed eller på vegne af andre, kan også med fordel deltage, da vi på mødet desuden gennemgår de forretningsmæssige ændringer og ser nærmere på, hvilke nye oplysninger der kræves i de enkelte angivelser.

Da en del af mødet vil være af teknisk karakter, opfordrer vi til, at virksomheder deltager med medarbejdere, som er direkte involveret i virksomhedens tekniske implementering.

Tid og sted 

Mødet bliver holdt virtuelt onsdag den 16. november 2022 kl. 10-11.30 på Microsoft Teams. 

Tilmeld dig her

Det får du ud af mødet 

På mødet vil vi orientere om: 

  • de nye angivelsesarter B2 (angivelse til passiv forædling) og B4 (angivelse til afsendelse af varer til særlige fiskale områder)
  • ændringer og de nye oplysninger, man skal angive
  • hvordan man anvender onboardingmaterialet til angivelsesarterne
  • XSD’er (XML Schema Definitions) og XML-skemaer til angivelsesarterne B2 og B4
  • hvilke notifikationer (statusmeddelelser) man vil kunne forvente
  • testscenarier for, hvordan man indsender angivelser via system-til-system-integration.

Du får mulighed for at stille spørgsmål undervejs. 

På mødet tager vi udgangspunkt i det onboardingmateriale, som ligger på Skatteforvaltningens GitHub. XML-skemaer til B2 og B4 samt DMS System Guide og DMS Export XML Guide vil blive opdateret og være tilgængelige umiddelbart før mødet.

Mødet holdes på både dansk og engelsk

Den forretningsmæssige og toldfaglige del af mødet, hvor ændringer og nye oplysninger til angivelserne bliver gennemgået, vil blive gennemført på dansk. Den tekniske del af mødet, hvor bl.a. XSD’er og notifikationer bliver gennemgået, vil blive gennemført på engelsk, da mange virksomheder har engelsktalende udviklingsressourcer.

Vi udvikler nye toldsystemer

Mødet indgår i Toldstyrelsens og Udviklings- og Forenklingsstyrelsens arbejde om sammen at udskifte hovedparten af de danske it-systemer på toldområdet frem mod 2026.  

Du kan holde dig opdateret i nyhedsbrevet om udvikling og implementering af nye it-systemer og på toldst.dk/nye-systemer, hvor der løbende kommer mere information.