Gå til indhold

Når du søger job hos os

Hvis du er blandt de mest kvalificerede ansøgere til en stilling, inviterer vi dig til samtale. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du søger, hvordan du forbereder dig til samtalen og generelt om ansættelsesprocessen.

""

Fra ansøgning til samtale eller afslag

Du ansøger via vores elektroniske rekrutteringssystem. Her skal du følge vejledningen og vedhæfte din motiverede ansøgning, dit CV og relevante dokumenter. Du får en kvittering på e-mail, når din ansøgning er modtaget.

Vi læser og vurderer alle ansøgninger og inviterer de bedst kvalificerede til stillingen til samtale. Ansættelsesudvalget består typisk af en leder, en medarbejder og eventuelt en rekrutteringspartner. De ansøgere, som ikke inviteres til samtale, modtager et skriftligt afslag. Og de, der har været til samtale, men som ikke tilbydes jobbet, får et begrundet afslag pr. telefon.

Forbered dig til samtalen

Hvis vi finder din profil, ansøgning og CV interessant, inviterer vi dig til samtale. Til samtalen vil vi bl.a. snakke om organisationen, kontoret, stillingen, arbejdsform og vores forventninger til hinanden. Derfor kan du med fordel forberede dig på disse emner, når du er blevet inviteret til en samtale.

Vis os, hvad du kan og hvorfor du er den rette til jobbet

Formålet med jobsamtalen er at finde ud af, hvordan du passer ind i vores kultur og organisation, og hvad du kan bidrage med i det job, du har søgt hos os.

Derfor vil vi gerne høre:

  • hvad du brænder for at arbejde med
  • hvad der skal være omkring dig, for at du trives på en arbejdsplads
  • hvorfor du mener, at du er den rette til jobbet
  • hvorfor du vil arbejde hos Toldstyrelsen.

Tænk gerne i konkrete eksempler. Hvad kan du tilføre jobbet, og hvilke erfaringer og kompetencer har du, som du vil bringe i spil i det job, du har søgt hos os.

Du skal også tage stilling

Det andet formål med samtalen er, at du også selv skal vurdere, om Toldstyrelsen er det rigtige sted for dig at arbejde. Både fagligt og kulturelt. Det kan du kun, hvis du føler dig tilstrækkelig informeret, og derfor opfordrer vi kraftigt til, at du også stiller spørgsmål til os, så du er i stand til at kunne træffe en kvalificeret beslutning, hvis du bliver tilbudt jobbet.

Du kan finde meget mere information om vores arbejdsplads og arbejdsopgaver her på hjemmesiden og på LinkedIn.

Vær dig selv

Vi skal finde det bedste match, på det bedste grundlag, og i Toldstyrelsen er vi interesserede i at vide mere om dig, både fagligt og personligt. Hvem du er, hvad du kan, hvad der motiverer dig, og hvorfor du gerne vil arbejde hos os. Det kan vi kun se ved, at du er dig selv. Så lover vi, at vi gør det samme.

Jobsamtalen

Jobsamtalen består typisk af en eller to samtaler. Ved første samtale kan du forvente at høre mere om stillingen, og om hvordan det er at arbejde i Toldstyrelsen, ligesom vi vil spørge ind til dine personlige og faglige kompetencer.

Søger du en lederstilling eller udvalgte specialiststillinger, skal du gennemføre en personprofilanalyse og en logisk analyse. Testresultatet kan aldrig stå alene, og vi bruger resultatet som udgangspunkt for en dialog, hvor formålet er at kvalificere matchet.

Et perfekt match

Vi udvælger den kandidat, der er det bedste match til jobbet, Toldstyrelsen og teamet. Det er samtidig vigtigt for os, at jobbet er det rette for den kandidat, vi vælger.

Hvis du får jobbet, kontakter vi dig om en lønforhandling. Som ansat i staten bliver du lønnet inden for rammerne af gældende overenskomst.

""
""

Uopfordrede ansøgninger

Vi sætter stor pris på den interesse, du udviser med en uopfordret ansøgning, men da vi er en offentlig virksomhed, kan vi kun fastansætte medarbejdere, som har søgt på opslåede stillinger.

Du kan finde vores ledige stillinger her på hjemmesiden, hvor du også kan oprette en jobagent og modtage relevante stillingsopslag direkte i din indbakke.