Gå til indhold

Mand taget med knap et halvt kilo kokain i kroppen

For anden gang på en måned har toldere fundet narkotika i kroppen på en rejsende i Københavns Lufthavn. Sagen er overgivet til politiet.

For anden gang på under en måned har toldere taget en rejsende i Københavns Lufthavn med narkotika i kroppen. Onsdag d. 13. september 2023 blev en mand taget ud til kontrol på baggrund af en konkret risikoprofil. Ved gaten forklarede manden, at han skulle besøge sin kæreste på Nørrebro, men kunne ikke specificere besøget yderligere. Han blev derfor fulgt til kontrolområdet, hvor tolderne i mandens bagage fandt skunk i en cigaretpakke og en klump hash i hans trolley, i alt 1,4 gram. Tolderne bad om samtykke til at scanne manden. Scanningsbillederne viste, at manden havde slugt mere end 40 kugler, der indeholdt sammenlagt 440 gram kokain. Politiet blev tilkaldt, og manden anholdt og hastekørt på hospitalet.

I midten af august blev en kvinde taget med et kilo narkotika i kroppen, og at styrelsen nu har endnu en sag, kommer ikke bag på funktionsleder i Toldstyrelsens kontrolenhed i Københavns Lufthavn, Mette Helmundt.

- Vi kan desværre konstatere, at der ikke går lang tid mellem de her sager, hvor rejsende i desperation smugler narkokugler i kroppen og dermed risikerer at miste livet, hvis der går hul på kuglerne. Ligesom med sagen fra august var denne sag også på baggrund af en god risikoprofil, så vi på den måde får forhindret smuglingen uden at forsinke rejsetiden for de andre rejsende, siger Mette Helmundt.

hash og skunk fra mandens bagage.
Foruden de 440 gram kokain fandt tolderne hash og skunk i mandens bagage. Foto: Toldstyrelsen

 

Toldstyrelsen finder generelt narkotika i både flydende og i fast form i alle typer varer og transportmidler, fra rejsende i lufthavne til containere på anløbne skibe i havne og i postpakker i landets postcentre. De seneste tal på narkotikaområdet viser, at Toldstyrelsen tilbageholdte 1,5 ton narkotika i 2022.

Toldstyrelsen har overdraget sagen til Københavns Politi til videre efterforskning.

Yderligere kommentarer

Journalister kan kontakte Toldstyrelsens pressevagt på 72 22 12 00 eller presse@toldst.dk.

Toldstyrelsens kontrol

Toldstyrelsen kontrollerer ved alle Danmarks grænser og kontrollerer varer på vej til både private og virksomheder. Når varer udtages til kontrol, sker det som stikprøver eller baseret på en risikovurdering.

Oplysninger fra andre toldmyndigheder og danske myndigheder er med til at danne udgangspunktet for de konkrete risikovurderinger. Scannere og toldhunde indgår i arbejdet med at udvælge og kontrollere varer.