Gå til indhold

Sådan tager du testmiljøet (TFE) for DMS System-til-system i brug

Hvis din virksomhed skal bruge DMS via en system-til-system-løsning, opfordrer vi til som det første at læse DMS Onboarding Guide, DMS Connectivity Guide og DMS System Guide, som ligger på Skatteforvaltningens GitHub.

1.   Sørg for at have et certifikat til sikker kommunikation

For at bruge DMS via en system-til-system-løsning skal din virksomhed have oprettet forbindelse til AS4-gatewayen, som alle virksomheder skal indsende toldangivelser til DMS igennem. For at få adgang til AS4-gatewayen skal din virksomhed have et MitID Erhverv-organisationscertifikat eller et MitID Erhverv-systemcertifikat. 

Det er virksomhedens eget ansvar at administrere certifikatet. Softwareleverandøren eller Toldstyrelsen kan ikke udstede eller slå et certifikat op.

2.   Send certifikatoplysninger gennem Toolkit

For at etablere system-til-system-adgang til testmiljøet (TFE) skal din virksomhed sende os UUID (certifikatets 36 tegn lange UI-nummer) på det organisations- eller systemcertifikat, som din virksomhed vil bruge til opkoblingen til testmiljøet (TFE). Certifikatets UUID skal sendes gennem serviceportalen Toolkit, som du har fået adgang til i forbindelse med ansøgningen om adgang til DMS.

Når vi har modtaget certifikatets UUID, opretter vi en adgang til testmiljøet (TFE). Derefter kan du få adgang til DMS System-til-system gennem AS4-gatewayen. Vi kontakter dig, når din adgang til testmiljøet (TFE) er oprettet.

3.   Registrér certifikatet på certifikatportalen til testmiljøet (TFE)

Som det sidste skal du registrere certifikatet på certifikatportalen til testmiljøet (TFE). Du finder en vejledning til registrering på Skatteforvaltningens GitHub i DMS Connectivity Guide. Hvis du benytter en systemleverandør, vil systemleverandøren kunne hjælpe med dette trin. 

Har du brug for teknisk support, skal din virksomhed oprette alle henvendelser i serviceportalen Toolkit. 

4.   Verificér forbindelse til testmiljøet (TFE) for DMS System-til-system

Når certifikatet er registreret, kan du verificere virksomhedens forbindelse til testmiljøet (TFE) for DMS System-til-system ved at indsende en toldangivelse via AS4-gatewayen og efterfølgende hente notifikationer (statusmeddelelser). Du kan verificere på to måder:

  • Indsend en syntax-valid angivelse med fejl. En fejlbehæftet angivelse vil blive oprettet i DMS, men generere en "rejection"-status. Hvis du får denne status, bekræfter det, at virksomheden kan indsende angivelser og hente notifikationer.
  • Indsend en forudindgivet (prelodged) angivelse uden fejl. En forudindgivet angivelse vil blive oprettet i DMS og generere en "received"-status. Hvis du får denne status, bekræfter det, at virksomheden kan indsende angivelser og hente notifikationer.

5.   Gå i gang med at teste i testmiljøet (TFE) for DMS System-til-system

Nu kan du gå i gang med at teste i testmiljøet (TFE). Vi opfordrer til, at du tester scenarier og arbejdsgange, som er relevante for netop din virksomhed. Du kan finde vejledninger på Skatteforvaltningens GitHub, fx i DMS System Guide og Export XSDs.